Dark Mode On / Off

Aantal thuisovervallen verdubbeld

Thuisoverval | Blijf rustig en werk mee om verder geweld te voorkomen.

De (naar alle waarschijnlijkheid) gewelddadige dood van Els Borst, is vooral bij veel ouderen weer een reden om vooral ‘s avonds geen deur meer open te doen. Volgens de ouderenbond ANBO is het aantal overvallen dat in huis plaats vindt de laatste vijf jaar verdubbeld. Vooral ouderen zijn vaak het slachtoffer vanwege hun kwetsbaarheid. De Plus Magazine heeft een enquête laten uitvoeren waaruit blijkt dat 25 procent van de ouderen bang is voor een overval in huis. Ongeveer 60 procent van de 50-plussers doet daarom ‘s avonds geen deur meer open. De helft van de ondervraagden heeft allerlei maatregelen genomen als extra sloten en verlichting buiten. Eveneens is een deurdranger een goed middel om de deur niet helemaal open te hoeven doen.

Probeer rustig te blijven

Ben je toch onverhoopt het slachtoffer van een overval probeer je niet te verzetten. Het zal de overvaller alleen maar aanzetten om meer geweld te gebruiken. Geef zoveel als mogelijk toe aan de eisen van de overvaller maar probeer intussen een goed singalement in je op te nemen. Aangeraden wordt het RAAK-principe uit te voeren wat inhoudt: Rustig blijven, Accepteren, Afgeven en Kijken.

Bron: De Telegraaf

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.