Dark Mode On / Off

Energie verspillen kost onnodig geld

Energie verspillen kost onnodig geld

Ongeveer 30 procent aan energie wordt verspild

Onnodig verspillen we met z’n allen dagelijks ongeveer 30 procent aan stroom en gas. Door hier een beetje beter op te letten kunnen we dus extra geld overhouden. Eén van de grote oorzaken van onnodig stroomverbruik is het stand-by laten staan van elektrische apparaten. Volgens gegevens van het NUON kost ons dit jaarlijks al snel 35 euro. Wanneer we de lampen dan ook nog vervangen door spaarlampen, hebben we weer 74 euro verdiend. Er valt veel op het gasverbruik te besparen. Vaak staan de radiatoren open, ook in kamers we praktisch niet komen. Door deze dicht te draaien bespaar je al snel 231 euro op jaarbasis. Zorg er ook voor dat radiatoren niet verstopt zitten achter bijvoorbeeld een kast. De radiator krijgt dan niet de kans om zijn warmte af te geven. Dit kost je al snel zo’n 100 euro.

Besparen is eenvoudiger dan je denkt

Energie besparen kan op veel manieren. Een éénmalige investering is snel terugverdiend. Zo kin je de douchekop vervangen door een waterbesparende douchekop, de thermostaat op tijd een graadje lager zetten en geen licht laten branden in kamers waar je niet komt. Loop ook eens door de woning of er mogelijk veel warmte verloren gaat door naden en kieren.

Isolatie van dak en glas

Wanneer het dak van de woning aan vervanging toe is overweeg dan te gaan voor een geïsoleerd dak. Het is in eerste instantie een investering maar maar een zolder die verwarmd is levert jaarlijks zo’n 600 euro op. Het plaatsen van dubbelglas is eveneens een goede investering. Meer tips over energiebesparing staan op de website van nuonenergiewinkel.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen