Dark Mode On / Off

Misleidende praatjes over suiker

helderheid over de term suiker

Actie Suikerpraatjes van de Consumentenbond geeft meer helderheid over de term suiker of gelijk aan suiker.

De Consumentenbond is de actie ‘Suikerpraatjes’ gestart. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat op veel levensmiddelen niet juist staat vermeld hoeveel suiker een product bevat. De fabrikanten weten heel goed hoe ze het woord suiker kunnen weergeven door er een andere benaming aan te geven. Enkele veel voorkomende varianten zijn, glucose, siroop, lactose, dextrose, basterdsuiker en rietsuikerstroop. Men vond bij de beoordeling van verschillende producten maar liefst meer dan 50 namen die veel voorkomen in plaats van het woord suiker. Ook hebben fabrikanten er een handje van om de term ‘verantwoord tussendoortje’ veelvuldig ten onrechte, te gebruiken.

Geconcentreerd appelsap is gewoon suiker

Staat er op een product ‘zonder toegevoegd suiker’ dan wordt in plaats daarvan vaak geconcentreerde appel- of druivensap aan het product toegevoegd. De voedingswaarde hiervan staat gelijk aan suiker.

De Consumentenbond voert al langer actie om fabrikanten ertoe te bewegen juiste benamingen en etiketten te gebruiken op hun producten.

Op de website van de Consumentenbond kun je alle informatie vinden over suiker en de actie Suikerpraatjes. De nieuwe actie is onderdeel van de dieetcampagne ‘Slim eten’. Consumenten kunnen de Minigids Dieet bestellen via de website waarin ook veel informatie staat vermeld over suiker, lightproducten en het zoetmiddel stevia.

Bron: Consumentenbond

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen