Dark Mode On / Off

Actieve Opa en Oma op stap met kleinkinderen

op stap met kleinkinderen

Opa’s en Oma’s vullen vrije tijd graag door op stap te gaan met kleinkinderen

De Opa’s en Oma’s van hedentendage lijken in niets meer op de grootouders van vroeger. In tegenstelling tot vroeger, toen men meestal nog de tijd doorbracht in huis hebben ze nu de beschikking over een auto en wanneer de tijd er is, trekt men er graag op uit. Een dagje op stap of samen met de kleinkinderen op vakantie, is tegenwoordig heel gewoon. De grootouders zijn bijzonder actief geworden, fietsen, wandelen of naar het pretpark met de kids, ze vullen hun vrije tijd op een nuttige manier.

De ouders van de kleinkinderen werken vaak allebei en dat biedt ook de mogelijkheid om zo af en toe een dagje op te passen hoewel een behoorlijk aantal grootouders dat niet voor vast elke dag wil. Afspraken maken is daarom belangrijk. Het oppassen door grootouders komt wel meer en meer voor ook omdat de kosten voor de kinderopvang bijzonder hoog worden. Er moet immers tijd over blijven voor de dansles van Opa en Oma of voor de computercursus of het uurtje per week sporten.

In Frankrijk wordt Oma ‘mamie jojo’ genoemd. De bijnaam voor Oma die klaar staat indien nodig. De Opa’s en Oma’s van vandaag, staan in vergelijking met vroeger, veel dichter bij hun kinderen en kleinkinderen en dat is positief voor alle partijen.

Bron: She.be

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen