Dark Mode On / Off

Kunstwerk, kopen of huren

kunstwerk kopen of huren

Een mooi kunstwerk kun je kopen maar ook huren is mogelijk

Wil je een kunstwerk kopen of huren kijk dan eerst wat het toevoegt aan het interieur en wat het met de ruimte doet. Om het juiste kunstwerk te vinden kun je ook naar een kunstuitleen gaan. Via het abonnement, wat er is in allerlei soorten, kun je via een spaartegoed uiteindelijk ook een kunstwerk aanschaffen.

Ophangen van kunst is een belangrijke factor. Vaak hangen schilderijen te hoog en dan is het net of ze vallen en de kamer er kleiner door wordt. De beste manier is om het op te hangen op ooghoogte, mits je natuurlijk geen 2.20 meter lang bent. Als je groepjes schilderijen boven elkaar hangt dan lijkt de ruimte hoger, hang je ze horizontaal langs de muur dan lijkt deze breder en de kamer lijkt groter. Hang je een schilderij boven de bank let dan op dat wanneer er mensen op de bank zitten dat ze dan niet met hun hoofd voor het schilderij zitten. Hang het anders iets hoger of naast de bank.

Wil je geregeld van schilderij wisselen gebruik dan een rail. Het voorkomt lelijke gaten in de muur. De keuze van lijsten en passe-partouts zijn bepalend hoe het kunstwerk tot zijn recht komt. Schilderwerken worden meestal ingelijst in een brede lijst, kleine pentekeningen meest in een smalle lijst. Een drukke rijk versierde lijst trekt vaak meer aandacht dan het schilderij zelf.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.