Dark Mode On / Off

Overlast muggen in en om het huis

Overlast muggen in en om het huis

Muggen | Hoe houd je ze op afstand?

Muggen, wie heeft er soms ‘s nachts geen last van al dat gezoem rond je bed. Mogelijk kun je zelf al aardig wat doen aan om muggenoverlast te voorkomen. Ga eens op zoek naar mogelijke broedplaatsen waar de muggenlarven zich goed ontwikkelen. Met name stilstaand water in de tuin, een vijver, vogelbadjes en regentonnen, zijn een ideale plek waar de mug zich graag ophoudt.

Heb je een vijver in de tuin doe hier dan een fonteintje in. Het gespetter van het water weerhoudt de muggen. Wanneer de vijver voorzien is van voldoende beplanting trekt dit andere dieren aan zoals kikkers en salamanders. Zij maken korte metten met de mug.

Ook binnenshuis zijn er plekken waar mogelijk stilstaand water is. Denk aan de kruipruimte en kelder onder de woning. Als het water goed weg kan wordt het onaantrekkelijk voor muggenlarven.

Scherm openingen in muren van bijvoorbeeld airco en verluchtingen af met gaas. Breng je voor de ramen en deuren horrengaas aan dan hou je de meeste muggen al buiten de deur. Omdat muggen altijd afkomen op lichaamsgeur en warmte kun je ze niet tegenhouden door een electronische lamp, zoal vaak wordt gedacht. Apparaten die (ultra) geluid veroorzaken werken ook echt niet.

Er worden veel tips gegeven om de mug te weren zoals het plaatsen van een citroenplant, alsem en andere planten. De geur van deze planten trekt geen muggen aan maar is niet sterk genoeg. De mug zal blijven komen. Zijn ze na alle genomen maatregelen ‘s nachts nog te horen, dan zit er maar één ding op: diep onder de deken.

Bron: gezondheid.be

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen