Dark Mode On / Off

Airco kost flink wat benzine

Airco in de auto kost aardig wat geld

Tijdens warme dagen kost ons de airco in de auto een flink aantal euros. De Duitse ANWB, de ADAC heeft hiervan berekeningen gemaakt en het blijkt dat een rit van honderd kilometer zon 0,66 liter extra benzine kost wat neer komt op ongeveer 8 euro bij een reis van 800 kilometer naar het zonnige zuiden. Rij je meestal alleen met de auto in de stad dan ben je nog aardig iets meer kwijt, evenals bij filerijden.

Veel brandstof wordt in de eerste minuten gebruikt als de auto, die een binnentemperatuur heeft van 31 graden gekoeld wordt naar 22 graden. Er blijkt wel verschil te zijn tussen de goedkopere en de duurdere aircos. De duurdere waarmee je de binnentemperatuur exact kunt regelen zijn wel aanmerkelijk zuiniger.

De ADAC geeft ook nog enkele tips om het verbruik binnen de perken te houden. Het is bij warm weer beter om eerst de ramen en deuren enkele minuten te openen zodat de ergste warme lucht uit de auto kan voordat de airco gaat koelen. Het is ook niet verstandig om al gelijk de ventilator hoog aan te zetten.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen