Dark Mode On / Off

De hellende tuin een hele uitdaging

Hoe leg ik een tuin aan waarin hellingen voorkomen

Het hebben van een hellende tuin is vaak een hele uitdaging bij de aanleg ervan. Hellende tuinen kun je vaak vorm geven door terrassen te maken. Daarbij zijn keermuurtjes nodig, die je kunt maken van natuursteen, baksteen of hout. Deze moeten wel erg stevig zijn, omdat de grond erachter behoorlijke kracht kan uitoefenen, zeker bij nat weer.

Als je terrassen in je tuin maakt, moet je uitgaan van de ontwerpprincipes voor tuinkamers, met blikvangers en het verdoezelen van de omheining. Geterrasseerde tuinen kunnen erg mooi en indrukwekkend zijn, met verschillende te ontdekken delen.

Gazons werken meestal niet goed in kleinere tuinen met verschillende niveau’s, maar ze bieden je wel meer ruimte voor planten.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.