Dark Mode On / Off

Strooitips bij een gladde stoep

Gebruik je strooizout? Trek handschoenen aan

Weersverwachting: Gladheid

Strooitips

Heeft het gesneeuwd? Maak dan eerst met de bezem een pad vrij. Veeg de sneeuw bij voorkeur niet in een goot of voor rioolputten, anders kan het smeltwater niet goed weglopen. Veeg ook plasjes water weg. Als die opvriezen, kunnen ze voor nare valpartijen zorgen.

Ligt er na het vegen nog een gladde laag, strooi dan wat strooizout, maar niet te veel. Strooizout heeft namelijk pas effect wanneer erover gelopen of gereden wordt. Je hebt maar een klein beetje zout nodig om effect te hebben. Meer zout helpt niet en is bovendien slecht voor het milieu. Met een zeef kun je gelijkmatig strooien.
Ligt er na ijzel een dikke ijslaag, of is de sneeuw zo ingelopen dat je die niet meer weg kunt vegen, dan is het handiger om zand, eventueel in combinatie met zout , te strooien. Zand maakt een glad oppervlak weer stroef.

Gebruik bij het strooien handschoenen of een schepje en was na het strooien even uw handen. Strooizout bevat een kleine hoeveelheid giftige stof, dus houd strooizout weg van kleine kinderen. uiteraard is het zout niet geschikt voor consumptie.
Bewaar strooizout vochtdicht, anders gaat het klonteren. Zout dat aan het einde van de winter overblijft, kun je het volgende jaar weer gebruiken.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.