Dark Mode On / Off

Alle tuinwerk in Najaar

Najaar | Tijd voor aanplanten

Najaar | Tijd voor aanplanten en verplanten.

Wil je aanplanten of verplanten in de tuin, doe dit dan in het najaar. Het is de ideale tijd om de tuin te veranderen of om deze eens goed onder handen te nemen. In deze tijd bereid je de tuin voor op het voorjaar.

Bloembollen mogen de grond in en bij veel tuincentra en zeker bij boomkwekerijen, kun je wortelgoed kopen. Planten die in volle grond gekweekt zijn maar met kale wortel worden afgeleverd. Deze zijn de helft goedkoper dan dezelfde plant in pot gekweekt. Strooi compost uit over de tuin, dat zorgt dat er voedingsstoffen vrijkomen tegen het voorjaar en dat er een gezond bodemleven ontstaat. De versnipperde takken van gesnoeide planten kun je ook verspreiden over de tuin, dat brengt het organische stof-gehalte flink omhoog.

Al met al is het najaar ‘de tijd’ om alles op orde te brengen om straks in het voorjaar weer volop te kunnen genieten.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen