Dark Mode On / Off

Duitsland zonder currywurst ondenkbaar

Duitse Currywurst | Films, foto’s en workshops over hoe de lekkerste currywurst te bereiden is.

Een Duitsland zonder currywurst is toch echt niet te bevatten. Voor veel Duitsers is de currywurst een onderdeel van hun leven. Van minister tot arbeider, ze houden allemaal van currywurst. De currywurst is een onderdeel van de Duitse cultuur geworden en hoort net zo bij Berlijn, als de Brandenburger Tor. In Berlijn is op bijna elke straathoek wel een currywurst verkrijgbaar. Deze beroemde snack met pikante currysaus is in 1949 bedacht door de Berlijnse Herta Heuwer. Op 4 september 1949 werd haar eerste currywurst verkocht en nu 60 jaar later, is deze nog altijd immens populair. De currywurst is een braadworst met een saus welke bestaat uit tomatenpuree, kerriepoeder en worcestershiresauce. Herta Heuwer gaf later de naam Chillup aan deze saus.

De currywurst heeft in Duitsland zo’n grote invloed dat het bedrijf Volkswagen een eigen recept heeft bedacht voor haar werknemers. In de bedrijfskantines van Volkswagen worden er ieder jaar maar liefst twee miljoen geserveerd. Ook is er een lied geschreven over de currywurst en zijn er vele boeken over dit worstje verkrijgbaar. Ben je ook een grote liefhebber van de currywurst dan kun je je ook nog altijd aansluiten bij één van de fanclubs.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat op de Kurfürstendamm 46 in Berlijn het Currywurst Museum zijn plekje heeft gevonden. In het museum is alle informatie te vinden over hoe de currywurst in Berlijn zo populair is geworden. Er worden films en foto’s vertoont en er zullen workshops worden gegeven over hoe de lekkerste currywurst te bereiden is. (en hoe het vooral niet moet)

Natuurlijk kun je er ook terecht om even te genieten van deze Duitse specialiteit. Voor meer info en de openingsdata: www.currywurstmuseum.de

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.