Dark Mode On / Off

Surprises maken met brooddeeg

Met brooddeeg maak je de leukste surprises.

Wie kent het niet: brooddeeg. Lekker kneden, gezichtjes, vlechtjes of andere mooie dingen maken. Brooddeeg is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en is dan ook niet schadelijk voor je kleinkind. Hieronder volgt het simpele recept van brooddeeg:

Benodigdheden:

  • Drie kopjes bloem
  • Eén kopje koud water
  • Eén kopje zout

Meng de ingrediënten in een schaal en kneed ze tot een mooie bal soepel deeg. Laat je kleuter er leuke figuurtjes van maken. Handige hulpmiddelen hierbij kunnen zijn: een bot mes, een vork, een deegroller en een knoflookpers. De werkstukjes kun je afbakken in de oven; ongeveer 30 – 60 minuten afbakken op 175° C, afhankelijk van de grootte van de creatie. Nadat het is gebakken kun je brooddeeg met waterverf beschilderen. Om het geheel mooi te houden, is het slim om het te lakken. Dit doe je natuurlijk zelf.

Wanneer je bij het maken van het brooddeeg wat gekleurde verf toevoegt (enkele lepeltjes plakkaatverf is meestal voldoende), krijg je prachtig gekleurd brooddeeg wat dan achteraf niet meer geschilderd hoeft te worden.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen