Dark Mode On / Off

Op weg naar de Duitse kerstmarkt?

veel nederlanders naar duitse kerstmarkt

Duitse Kerstmarkt | Denk aan het milieuvignet en winterbanden cq all season banden

Ben je ook van plan om met de auto, één van de talloze en zeer populaire Kerstmarkten te bezoeken in Duitsland? Houd er dan rekening mee dat in Duitsland andere regels gelden dan in Nederland als het gaat om winterbanden en de aanschaf van een milieuvignet.

All Season banden

Een groot aantal automobilisten is overgestapt op all season banden. Hiermee kunnen ze het gehele jaar mee blijven rijden. Ook in Duitsland zijn all season banden toegestaan voor winterse omstandigheden. Ze moeten dan voorzien zijn van een sneeuwvloksymbool. Dit symbool geeft aan dat de banden zijn getest en geschikt bevonden voor gebruik bij winterse omstandigheden.

Heb je winterbanden waarop alleen een M+S-symbool staat, dan kun je die in Duitsland blijven gebruiken zolang ze maar vóór 2018 zijn gefabriceerd. De productiedatum van de band is af te lezen aan de Department Of Transportation-code (ookwel de DOT-code) op de zijkant van de band. De laatste vier cijfers van deze code geven aan in welke week en welk jaar de band is geproduceerd.

In de plaatsen Berlijn, Essen, Stuttgart, München, Dortmund, Keulen, Düsseldorf en Dresden is een milieuvignet verplicht als je met de auto de stad in wil. Zolang je alleen gebruik maakt van de snelweg dan is het vignet niet nodig. Ook voor motorrijders geldt de plicht niet.

Voorts geldt in Duitsland de verplichting om winterbanden te gebruiken als de wegen glad zijn.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen