Alphen aan de Rijn – Vogelpark Avifauna

Vogelpark Avifauna.

Voer zelf de honingpapegaaien in Avifauna

Waarom is een flamingo roze? Hoeveel weegt de kleinste kolibrie? En wat is de grootste vogel ter wereld? Kom het zelf uitvogelen in Vogelpark Avifauna.

Voer zelf de honingpapegaaien in de Australische Lori Landing en kijk bij het voeren van de grappige pinguïns. Bekijk de sierlijke flamingo’s van heel dichtbij in het Cubaanse brakwatermoeras en ga op ontdekkingsreis door de Filipijnse jungle. Ook de unieke vogeldemonstratie mag je niet missen. Roofvogels duiken op hun prooi, felgekleurde ara’s scheren over de vijver en ondertussen vertellen de verzorgers de leukste weetjes.

Avifauna is het eerste vogelpark ter wereld en opende op 17 mei 1950 haar poorten. Het park is ontstaan uit de privé-vogelcollectie van de familie Van den Brink. Het Toekanlogo is inmiddels overgenomen door de familie Van der Valk. Het park heeft o.a. een een prachtige familie flamingo’s waaronder de grootste kolonie Cuba-flamingo’s van Europa.

Uitgevogeld? Kinderen leven zich lekker uit in de reusachtige speeltuin met talloze speeltoestellen en attracties. Vogelpark en basisspeeltuin:  het hele jaar door dagelijks geopend van 9:00-18:00 uur. Meer info: www.avifauna.nl