Dark Mode On / Off

Als 50-plusser op singlevakantie – praktische tips

Als je als 50-plusser weer alleen bent, door een scheiding of het overlijden van je partner, dan is dat een flinke omschakeling. Ging je voorheen altijd met je partner op vakantie, nu moet je in je eentje op pad. Nou ja, niets moet, maar als je niet de rest van je leven thuis wilt zitten dan is dat de enige optie. Tenzij je een leuke single vriend of vriendin hebt die wel mee wil, maar dat is lang niet iedereen gegund. Veel mensen die nooit eerder in hun eentje op vakantie gingen vinden het heel spannend en staan zeker niet te trappelen. Want er kan van alles mis gaan in den vreemde.

Proefdraaien met een korte trip

Als je een vakantiereis als single nog een te spannende onderneming vindt, dan kun je natuurlijk ook eerst iets proberen dat niet zo heel spannend is. Een stedentrip naar België of Duitsland bijvoorbeeld. Als je last krijgt van heimwee ben je als het moet in een paar uur weer thuis. Je kunt met je eigen auto gaan of met de trein. Boek een kleinschalig hotelletje en plan wat leuke dingen in de omgeving. Wandelen in de natuur, bezoek aan een museum of aan een leuke markt. Je komt de tijd vast wel door. Wil je niet ’s avonds in je eentje aan de bar zitten in de hotel lobby dan neem je een boek mee of kijk je favoriete serie op je tablet of laptop.

Een volgende stap als single reiziger

Als de stedentrip naar meer smaakt kun je een volgende stap zetten. Er zijn reisorganisaties die groepsreizen voor singles organiseren. Het gaat om singlereizen voor jongvolwassenen maar ook voor senioren. Je kunt per reis zien voor welke doelgroep deze wordt georganiseerd. Er zijn intensieve reizen met hiking tochten, fietstochten of bergwandelingen. Maar je kunt het ook rustiger aan doen door een reis te kiezen die niet zo veel van je fysieke conditie vraagt. Een groepsreis duurt meestal tussen de 8 en 15 dagen, maar vooral reizen naar verre bestemmingen zoals Azië of Amerika duren soms ook wel drie weken of meer. Er gaat over het algemeen Nederlands sprekende reisleiding mee.

Laat je niet weerhouden om op reis te gaan

Het is zeker niet zo dat je als single niet op vakantie kunt. Kijk bijvoorbeeld eens bij singlereizen van noSun. Er zijn genoeg mogelijkheden. Het grote voordeel is dat je niet met je partner hoeft te overleggen. Je kunt een reis boeken die jij leuk of interessant vindt. Dit kan dus ook een kans zijn om die reizen te maken die er tijdens de jaren dat je een partner had niet van zijn gekomen. Bedenk dat je maar één keer leeft en dat je bepaalde kansen gewoon moet pakken. Je krijgt misschien geen tweede gelegenheid. En wie weet ontmoet je tijdens een singlereis een nieuwe liefde, want ook dat is natuurlijk altijd mogelijk.  Bedenk wel dat singlereizen niet specifiek zijn bedoeld om mensen aan een nieuwe partner te helpen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen