Dark Mode On / Off

Amsterdam – Recreatief fietsen in een groep

Recreatief fietsen in amsterdam

Toerfietsen is zeer populair in Nederland. Veel mensen fietsen in hun vrije tijd om op een sportieve manier te genieten van de Nederlandse natuur en het landschap. Voor een korte of lange rit, rustig peddelend tot stevig doortrappend, alleen of met een groepje, georganiseerd of op eigen houtje, etc.

Veel mensen fietsen liever niet alleen. Zij kunnen zich aansluiten bij bestaande fietsgroepen die het juist leuk vinden als nieuwe enthousiastelingen zich melden. In deze folder vindt u een praktisch overzicht.

Geen verplichting, wel gezellig

De meeste van deze groepen hebben een eenvoudige formule. Een vaste verzamelplaats en vertrektijd. Wie aanwezig is fietst mee. Geen echte verplichting, maar wel gezellig en gezond om toch regelmatig mee te fietsen.

De groepen zijn doorgaans zo groot dat er altijd liefhebbers klaar staan om te gaan fietsen. Alleen fietsen is er meestal niet meer bij. Sommige groepen starten in maart en gaan door tot de herfststormen losbarsten. Andere beginnen later en/of stoppen eerder.

Bij alle groepen is het gebruikelijk dat iedereen meedenkt en -werkt. Na verloop van tijd moeten nieuwe deelnemers ook hun inbreng in de routes hebben. Dus niet uitsluitend “blind” achter anderen aanfietsen! Leeftijd speelt bij alle groepen geen rol. Wel hoe men wil fietsen. Rustig, stevig of pittig. Een lange of korte rit. Een indicatie over afstanden en snelheden staat vermeld bij de diverse groepen. Niemand moet zich hierdoor laten afschrikken.

Bedenk dat wie regelmatig meefietst vanzelf een betere conditie krijgt.

Veelal wordt er onderweg op een (liefst zonnig) terras een kopje koffie of een frisdrankje gedronken. Want naast de gezonde lichaamsbeweging staat gezelligheid bij de meeste groepen hoog in het vaandel.

Kijk op www.fietsgroepen.nl voor meer informatie

Nieuwe groepen

Natuurlijk zullen er nog meer fietsgroepen bestaan. Maar deze zijn niet bij ons bekend. Wie in dit overzichtje opgenomen wil worden moeten kontakt opnemen met Cok Oost­veen, tel. 020-6628546 of cokos@dds.nl.

Dit geldt ook voor wie zelf een fietsgroep wil opstar­ten. Er zijn nog blinde vlekken, zoals Zuidoost, Noord en Nieuw-Slo­ten/De Aker/­Osdorp. Met onze erva­ring kunnen wij waardevolle adviezen geven.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen