Dark Mode On / Off

Amsterdam – Stadsganzenbord

Cultuurhistorische puzzeltocht Amsterdam

Stadsganzenbord | Cultuurhistorische puzzeltocht Amsterdam

Groepswijzer.nl heeft voor Amsterdam het Stadsganzenbord uitgegeven. Een gloednieuwe puzzeltocht voor groepen waarbij je aan de hand van een 17e-eeuwse plattegrond je weg moet vinden door Amsterdam.

Voor de steden Haarlem, Delft, Leiden, Den Haag en Dordrecht was de Stadsganzenbord al beschikbaar.

De 17e-eeuwse stadsplattegronden zijn gebaseerd op een in 1649 uitgegeven groot en dik boek met de titel “Het Tooneel der Steden”. Het boek met plattegronden van Joan Blaeu bevat veel details, zelfs de kleinste steegjes zijn terug te vinden.

Tijdens het Stadsganzenbord is het de bedoeling dat een groep deelnemers, door de oude stadsplattegrond te bekijken en te vergelijken met de huidige situatie, zijn weg vindt door de stad. Dit kan leiden tot allerlei verrassingen, sommige gebouwen stonden er destijds ook al maar andere juist niet. Tijdens de tocht moeten er vragen worden beantwoord en opdrachten worden uitgevoerd die vragen om een scherpe blik.

Zo leert men de stad op een bijzondere manier kennen.

  • Het Stadsganzenbord Amsterdam kan geboekt worden bij Groepswijzer.nl.  Kijk voor meer informatie op: www.stadsganzenbord.nl
Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.