Dark Mode On / Off

April | Nivon wandelmaand

Nivon wandelmaand

Nivon Wandelmaand | Logeren in een Nivon-Natuurvriendenhuis

Het Nivon staat in de maand april geheel in het teken van wandelen. Veel wandelaars lopen de routes die het Nivon heeft uitgezet en logeren dan één of meerdere nachten in een natuurvriendenhuis of kamperen op één van de aangesloten kampeerterreinen. De natuurvriendenhuizen van het Nivon liggen verspreid door het hele land en vrijwel altijd op unieke plekjes middenin de natuur. Vanuit een natuurvriendenhuis worden ook regelmatig wandelexcursies en wandelvakanties georganiseerd.

Het Nivon heeft de beschikking over maar liefst 15 wandelgidsen en een grote groep vrijwilligers werken samen aan het onderhouden van 4000 kilometer aan lange afstandswandelpaden.

Een bekend lange afstands-wandelpad is het Pieterpad. Om ervoor te zorgen dat wandelaars ook daadwerkelijk de goede route kunnen vinden trekken twee keer per jaar 40 markeerders er op uit om de puntjes op de i te zetten. Het Nivon heeft inmiddels 23.000 leden die zich tezamen inzetten voor een eerlijke, en groene samenleving.

De maand april is het Nivon Wandelmaand. Het Nivon biedt wandelaars deze maand meer dan twintig georganiseerde groepstochten aan. Wie graag in zijn eentje wandelt kan ook met korting overnachten in één van de Nivon-Natuurvriendenhuizen. Alle nadere informatie staat op de website www.nivonwandelmaand.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen