Dark Mode On / Off

ANWB tunneltest, hoe veilig is een tunnel?

Onveilige tunnels bestaan ook

Onveilige tunnels bestaan echt

Er bestaan nog steeds veel onveilige tunnels. Dat blijkt uit een onderzoek door de ANWB. Men deed testen in 11 landen naar 31 tunnels. De tests richtten zich op brandveiligheid, vluchtroutes, verlichting en ondermeer ventilatie in de tunnels.

In Noorwegen werden drie tunnels getest die alledrie als onveilig werden beoordeeld en in Italië waren er van de vijf geteste tunnels slechts twee die voldeden aan de veiligheidsnorm.

In Rotterdam is de Maastunnel, die dateert uit 1942 getest, deze kreeg een redelijke score. Elke dag maken zo’n 56.000 autobestuurders gebruik van de Maastunnel wat wel vaak tot opstoppingen leidt.

Wanneer je met pech of ongeval in een tunnel komt stilte staan doe dan zo snel mogelijk de alarmlichten aan, ga voorzover mogelijk zelf en met de auto, aan de rechterkant van de weg staan en zet de motor af. Heb je een veiligheidsvest in de auto, trek deze aan en bel met de aanwezige alarmtelefoon de hulpdienst. Maak geen gebruik van je eigen mobiele telefoon. Verleen indien nodig, hulp aan slachtoffers.

Bron: ANWB

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.