Dark Mode On / Off

Het verschil tussen krent en rozijn

Het verschil tussen krent en rozijn

Een krent is zuur en een rozijn wordt steeds zoeter naarmate hij langer droogt

Zowel de krent als de rozijn is een gedroogde druif.

De krent wordt echter alleen gemaakt van kleine druiven, meestal afkomstig uit Turkije of Griekenland.

De rozijn wordt gemaakt van andere, grotere rassen, die van Franse origine zijn. De naam rozijn, is dan ook afkomstig van het Franse raisin.

Krenten en rozijnen worden gemaakt door druiven te weken in een soda-oplossing waardoor het velletje scheurt en de druif later makkelijker uitdroogt. De druiven worden op verschillende manieren gedroogd.

Dit kan in de zon, maar ook kunstmatig in speciale droogtunnels. Afhankelijk van het klimaat duurt dit tussen de 10 en 14 dagen. Voordat de rozijnen worden ingepakt, worden ze eerst nog gewassen, ontdaan van de steeltjes en nog eens goed gedroogd.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.