Dark Mode On / Off

Mosselen koken een hele kunst

mosselen koken moet je leren

Het koken van mosselen moet je even leren maar dan…

Mosselen zijn voor velen een echte lekkernij. Het koken van mosselen moet je echter wel even onder de knie krijgen. Vaak worden ze te lang gekookt. Zo staat in sommige recepten dat je de mosselen tussen de 7-10 minuten moet koken of zelfs nog wat langer.

Dit is beslist niet zo. Kook je de mosselen te lang dan is het beslist geen delicatesse meer. Hoe moet het dan wel? Je neemt een vrij grote mosselpan en vult deze voor een derde met de schelpdieren. Niet meer, want als de schelpen opengaan nemen ze ook meer ruimte in in de pan. Er moet ook nog ruimte overblijven om ze goed te kunnen omschudden.

Doe het deksel op de pan en zet deze op de hoogste warmtebron.  Wacht 3-5 minuten tot de inhoud kookt. Laat het deksel liggen, als deze iets omhoog komt dan weet je dat het kookt.

Haal de pan van het vuur en schud de inhoud goed om. Zet dan de pan nog even 10 tellen op het vuur. Kijk hierna of alle schelpen open zijn. Is dat het geval dan zijn de mosselen klaar. Zo niet, dan nog heel eventjes verder koken.

Dan is het tijd om te beginnen aan deze lekkernij. Haal de mossel met een vork of met de vingers uit de schelp. De schelp gebruik je daarna om de overige mosselen uit hun schelp te halen. Eet smakelijk.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen