Dark Mode On / Off

Aspirine of Kiwi

Aspirine of Kiwi

De Nederlandse Hartstichting is er geen voorstander van dat mensen boven de 50 jaar, zonder advies in te winnen bij de huisarts, dagelijks aspirine slikken. Zowel gezonde mensen als hartpatienten kunnen een bepaalde mate van resistentie hebben voor het goede effect van aspirine. Een en ander staat gepubliceerd in het Journal of the American College of Cardiology.

Aspirine voorkomt het klonteren van de bloedplaatjes en werkt daardoor bloedverdunnend. Wanneer men een bepaalde resistentie opbouwt, dan werkt aspirine nog wel als pijnstiller maar niet voldoende als bloedverdunner.

Aan de universiteit van Oslo is door onderzoekers vastgesteld dat dagelijks twee of drie kiwi’s eten eenzelfde effect heeft als het dagelijks slikken van aspirine. Door het eten van kiwi’s zou het risico op hartkwalen bij volwassenen veel lager zijn.

Bron: Readers Digest

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.