Dark Mode On / Off

Bewegen goed bij chronische luchtwegaandoening

bewegen is bij deze aandoeningen belangrijk

Chronische bronchitis en longemfyseem | bewegen is bij deze aandoeningen belangrijk

Chronische aandoeningen aan de luchtwegen zoals, chronische bronchitis en longemfyseem, komen ook in Nederland veel voor.

De kenmerken van deze aandoeningen zijn benauwdheid, hoesten, kortademigheid en dergelijke.

Heb je zo’n aandoening dan kun je niet anders dan er mee leren leven, simpelweg omdat het niet te genezen is. Naast goede medicijnen die de klachten wat verlichten is een gezonde leefstijl belangrijk.

Voldoende lichaamsbeweging hoort daarbij maar moet wel op een juiste manier worden ingepast.
Stel jezelf haalbare doelen en bedenk dat regelmatig bewegen beter is dan af en toe langdurig bewegen.

Gebruik ook altijd de medicijnen op de voorgeschreven wijze. Dit heeft een positief effect op je ademhaling en daarmee ook op je bewegingsmogelijkheden.

Houd altijd goed rekening met de grenzen van je eigen kunnen!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.