Dark Mode On / Off

Automarkt op nieuwe locatie

Automarkt Utrecht verhuisd naar Beverwijk. Nieuwe automarkt over de grens bij Oldenzaal.

Reeds jarenlang vond in Utrecht op de dinsdag de grootste automarkt van Europa plaats. Omdat de gemeente Utrecht wil gaan bouwen op het voormalige Veemarktcomplex, betekende dit het einde van deze markt waar wekelijks zo tegen de 1000 auto’s een andere eigenaar vinden. Veel van de verkochte auto’s gaan naar het buitenland. Aspirant-kopers komen veel uit Oostbloklanden maar ook gaan een groot aantal auto’s richting Rusland en Afrika. De definitieve datum van sluiting was op 28 maart 2012. Vanaf 3 april 2012 zal de automarkt plaatsvinden in Beverwijk.

De Initiatiefgroep Mensink uit het Twentse Langeveen is inmiddels zelf begonnen met de bouw van een grote automarkt bouwen in Emsbüren, vlak over de grens bij Oldenzaal. De ligging van de komende automarkt  op een zeven hectare groot terrein is voor veel aanbieders en kopers een uiterst gunstige plek. Het terrein, goed bereikbaar via de A1, E30 en de E31, zal plaats bieden aan ongeveer 1.600 auto’s. Daarnaast komen er kantoren, een restaurant en kantoren voor afhandeling van de vereiste documenten. Er is een investering mee gemoeid van vijf miljoen euro.

Praktisch alle auto’s die worden aangeboden op de Autowelt Emsbüren zijn voorzien van een geldige APK en na een vlotte afwikkeling van de papieren kan de nieuwe koper straks snel aan zijn terugreis beginnen. De nieuwe Automarkt is op 2 april 2012 van start.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen