Dark Mode On / Off

Dagje weg, kleinkind weg…

Voorkom dat je (klein) kind wordt vermist | Gebruik een naambandje

Met je kleinkind naar een pretpark of naar het strand. Je kijkt voor- en achter en opzij en toch overkomt het uitgerekend jou, dat je kleinkind niet meer te vinden is. De paniek slaat toe. Hoe voorkom je dit of hoe kun je ervoor zorgen dat hij of zij weer snel gevonden wordt. Sommige attractieparken hebben zelf maatregelen genomen om vermiste kinderen weer snel bij hun (groot) ouders terug te kunnen brengen.

In het Dolfinarium worden kinderen die de weg zijn kwijt geraakt naar de receptie gebracht en in de Efteling komt hij of zij terecht bij de ehbo-post. Walibi World geeft al bij de ingang een flyer met tips maar hier is ook een polsbandje verkrijgbaar waar je de naam van het kind en jouw mobiele telefoonnummer op noteren kunt. De polsbandjes zijn ook erg effectief als je een dagje met de kleinkinderen naar het strand wilt gaan. Deze SOS-kinderpolsbandjes zijn op meerdere plekken te koop, onder meer bij de ANWB.

Op de website www.belmijnmama.nl zijn eveneens plaktatoeage’s te koop waarop je je eigen mobiele nummer kunt vermelden. De kinderen vinden het prachtig en ook deze zijn een perfecte oplossing. Mocht het toch te lang gaan duren voor je weer herenigd bent met je kleinkind waarschuw dan de politie.

Bron: De Telegraaf

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.