Dark Mode On / Off

Water en thee, goed voor de afvoer

water is gezond

Water en thee, goed voor de afvoer van afvalstoffen

Water drinken is gezond voor het lichaam. Het vult het verloren vocht weer aan en zorgt voor de afvoer van afvalstoffen in het lichaam.

Maar thee drinken is nog beter. Het vult het vocht weer aan maar geeft daarnaast ook anti-oxydanten af die het lichaam beschermen. Aangenomen wordt dat de cafeïne in koffie en thee zorgt voor dehydratie, maar hiervan is alleen sprake als extreem veel koffie of sterke thee gedronken wordt.

De zogeheten polyfenolen in thee beschermen daarnaast tegen hart- en vaatziekten en in mindere mate tegen kanker. Daarnaast bevat thee ook fluor dat ook weer goed is voor de botten. Drie koppen thee per dag wordt gezien als goed.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.