Dark Mode On / Off

Zonnebril moet goede bescherming bieden

Zonnebril moet goed passen en voldoende bescherming bieden.

Kies bij de aankoop van een zonnebril niet alléén maar voor een trendy montuur. Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat het montuur bij de vorm van je gezicht moet passen maar het belangrijkste is wel of de glazen voldoende bescherming bieden tegen de UV stralen. Er is een ongelooflijk groot aanbod in zonnebrillen en in allerlei kleuren enmaten. De kleur van de glazen is echter niet belangrijk. Een zonnebril met donkere glazen hoeft niet meer bescherming te bieden dan een zonnebril met licht getinte glazen.

Elk soort glas is gemaakt voor een bepaalde lichtverhouding. Let bij aankoop van een zonnebril op dat de glazen voldoen aan de EU richtlijnen (zgn. CE keur).

Dit kenmerk geeft de filtersterkte van de glazen weer. Een goede zonnebril moet net als zonnebrand-créme zijn voorzien van een beschermingsfactor tegen schadelijke UV-straling.

Bron: Typische Uitgaven

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.