Dark Mode On / Off

Mieren varen wel bij mooie weer

Mieren | Mooi weer zorgt ook voor snelle voortplanting.

Mieren in de tuin, mieren op de vensterbank en in de keuken. Dankzij het aanhoudende mooie weer hebben veel huishoudens te maken met een heuse mierenplaag. Ook ander ´ongedierte´ zoals wespen, bijen, muggen en spinnen komen op allerlei plekken de woning binnen. Het warme weer van de laatste tijd zorgt ervoor dat met name mieren zich in hoog tempo voortplanten.

Milieu Centraal heeft ook vernomen dat veel hinder wordt ondervonden van alle kruipende en vliegende beestjes.

Het tegengaan en verwijderen van al dit gespuis hoeft niet persé op een dieronvriendelijke manier. Er bestaan veel middeltjes die ook tot een goed resultaat leiden. Je kunt overwegen om horren te plaatsen, te slapen onder een klamboe en natuurlijk je eigen etensresten opruimen. In de handel zijn ook allerlei afbreekbare spray´s te koop. Mieren en spinnen kun je weren met middeltjes waar etherische olie in zit. Zet hier en daar een schoteltje neer. Ze kunnen niet tegen de lucht die wordt verspreid.

Op de website van MilieuCentraal staan volop tips om alle kwajongens/ en meisjes buiten de deur te houden.

(bron: de telegraaf)

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen