Dark Mode On / Off

Baasjes verwennen huisdier teveel

huisdier wordt vaak verwend

Hond of kat heeft steeds vaker last van diabetes en vaatklachten als gevolg van zwaarlijvigheid.

Volgens een professor aan de Wageningse universiteit worden onze huisdieren onnodig verwend. Gevolg hiervan is dat ze steeds meer aandoeningen krijgen die overeenkomen met de kwaal van hun baasje. Was het vroeger geheel onbekend, het komt nu steeds vaker voor dat ook de hond of kat last heeft van diabetes en vaatklachten als gevolg van zwaarlijvigheid.

Volgens de professor moeten de ribben van een hond of kat gemakkelijk te tellen zijn, verdwijnen deze onder een vetlaagje dan wordt het dier te dik. Baasjes geven hun dier te vaak hetzelfde voedsel als wat ze zelf ook nemen. Het komt zelfs voor dat de hond of kat vegetarisch voedsel krijgt terwijl ze van nature vleeseters zijn.

De professor noemt het onzin om je huisdier te verwennen met gevarieerde voeding en ook een takje peterselie op het voer interesseert ze niks.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.