Dark Mode On / Off

Last van slakken?

slakken bestrijden

Slakken in de tuin op natuurlijke wijze bestrijden

Heb je last van slakken in je tuin? Misschien een goed idee om bijvoorbeeld achter in de tuin een rommelhoekje te maken van wat bladeren en takken. Dit zorgt ervoor dat er kikkers en egels in de tuin komen.

Zij vinden het fijn om daar in te rommelen en in te slapen en …ze zijn dol op slakken. Bladluis op de planten is ook erg vervelend. Bladluis is een delicatesse voor lieveheersbeestjes. Wanneer je wat goudsbloemen plant trek je deze de tuin in en de bladluis verdwijnt.

Tegen overlast van muggen zijn er natuurlijk altijd wel spuitbussen te koop om ze te weren. Misschien toch ook een goed idee om wat vleermuishuisjes op te hangen. Eén vleermuis eet per nacht wel 1000 muggen. Daar zul je anders heel wat voor moeten spuiten om die te verdelgen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.