Dark Mode On / Off

Wonen en werken in Australie

wonen in australie

Jaarlijks komen er zo’n miljoen aanvragen binnen van mensen die zich, of permanent of voor langere tijd in Australië willen vestigen.

Wie plannen heeft om te emigreren naar Australië moet er rekening mee houden, dat men aan de gestelde voorwaarden van de Australische overheid zal moeten voldoen. Vrijwel jaarlijks komen er zo’n miljoen aanvragen binnen van mensen die zich, of permanent of voor langere tijd in Australië willen vestigen. Het aantal dat werkelijk wordt toegelaten ligt veel lager, dit jaar slechts 140.000. Het valt dus niet mee om het vereiste visum te bemachtigen. Australië kent drie verschillende categorieën voor het aanvragen van een visum. Men kent de ‘Business visa’, de ‘Skilled visa’ en de ‘Family visa’. Van belang is je werkervaring, je financiële vermogen, beroep en diploma’s en voor hoelang je je wilt vestigen in Australië.

Visum Australië kost veel moeite

Uit voorgaande blijkt al dat het aanvragen van een visum de nodige moeite en tijd kost. Evenals meerdere andere landen stelt Australië veel voorwaarden waaraan je moet voldoen voor je een visum kunt bemachtigen. Wie een aanvraag voor een visum doet zal daarbij ook een bedrag moeten betalen aan de Australian Immigration Service. Daarbij wil men ook alle gecertificeerde documenten, diploma’s, referenties en getuigschriften, opgesteld in het Engels.

Informatiedagen emigratie Australië
Voor je de stap zet om een visum te gaan aanvragen voor Australië is het belangrijk je goed te laten informeren. Regelmatig worden in ons land informatiedagen georganiseerd over emigratie naar Australië. Kijk hiervoor op één van de volgende websites: www.Immi.gov.au, www.emigratie.nl of op www.migrationbureau.com.

Australië, veilig en comfortabel
Australië is een prettig land om te wonen. Over het algemeen is het leven er niet te duur, veilig en comfortabel. De steden Adelaide, Perth, Sydney, Brisbane en Melbourne komen alle voor in de top tien van ‘s werelds meest leefbare steden. De staat Western Australia is bij nieuwe inwoners steeds populairder met als gevolg dat daar dan ook de prijzen van de huizen aan het stijgen zijn. De huizenprijzen in Melbourne en Sydney daarentegen dalen juist.

Op zoek naar een woning
Wil je op zoek naar een woning in Australië dan kun je het beste kontakt zoeken mt een makelaar of met Real estate agents. Ook worden in de krant volop woningen aangeboden. Australië is een groot land maar ook de verschillen in prijs van woonruimte is groot. In Sydney ben je al snel tussen de A$ 470.000 en 600.000 dollar kwijt voor eenvoudige woonruimte met twee slaapkamers. En hoewel ook Melbourne erg populair is zal dezelfde woonruimte hier toch al snel 100 tot 200.000 dollar lager uitvallen. Hetzelfde optrekje kost in Brisbane zo’n A$ 227.000, in Darwin A$ 198.000, in Perth A$ 182.000 en in Adelaide nog iets minder, n.l. A$ 170.000.

Het is dus zaak om goed uit te zoeken waar je je wilt vestigen. En, hoe verder af van het stadscentrum hoe voordeliger het wordt. Wie niet van plan is om woonruimte te kopen kan natuurlijk ook gaan huren. Een appartement in Sydney zal tussen de A$ 250 en 350 kosten en in Perth kun je voor ongeveer de helft van dat bedrag terecht. Ter info: 100 Australische dollar is ongeveer 65 euro (2014)

Bron: australie.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.