Dark Mode On / Off

Light-voer en dieetdrank voor huisdieren

Geen tussendoortjes voor te dikke kat of hond

De Koninklijke Maatschappij voor Diergeneeskunde meldt dat 1 op de 3 honden en katten lijdt aan overgewicht. Er is in de dierenwinkels- en dierenartspraktijken dan ook steeds meer light-voer te koop voor de veel te dikke viervoeters. Ook de dieren zelf hebben hier dikwijls onder te lijden. Bij Proteq, een aanbieder van huisdierverzekeringen, krijgt men dan ook steeds vaker declaraties op het bureau die verband houden met overgewicht van het huisdier.

Eén van de dieetdrankjes voor honden is  het Belgische Yarvitan. In zo’n acht week tijd zou de hond 8% van zijn gewicht kwijt zijn. Het zou een goede oplossing zijn wanneer de baas zich strikt houdt aan de voorgeschreven hoeveelheid voeding die op de verpakking vermeld wordt. En hoe sneu soms ook, geef het dier niet tussendoor steeds iets lekkers en ga er voldoende mee wandelen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.