Dark Mode On / Off

Wenen heeft oudste dierentuin

oudste dierentuin in wenen

Tiergarten Schönbrunn, oudste dierentuin maar ingericht volgens moderne eisen

Tiergarten Schönbrunn geldt als de oudste dierentuin ter wereld.

De dierentuin in opgericht in 1752 en bevindt zich in de tuinen van het voormalig keizerlijk paleis Schönbrunn in Wenen.

Hoewel de Tiergarten al meer dan 250 jaar oud is, is Schönbrunn volgens de moderne eisen ingericht. Van de natuurlijke omgeving, bestaande uit loofbos en rotswanden, is goed gebruikgemaakt.

De blikvangers van deze dierentuin zijn de reuzenpanda, die sinds enkele jaren in Schönbrunn te zien is, het reptielenhuis, het vogelhuis, het Europese bosgebied met edelherten, wolven, uilen en een boerderij met oude huisdierrassen, de vernieuwde verblijven van de pooldieren (ijsbeer, pinguïn), het roofdierengebouw met tijger, leeuwen, jaguars en mangoesten, en de verblijven voor de berggeiten (sneeuwgeit, manenschaap) en berberapen.

Daarnaast zijn ook dieren als zebra’s, apen, Afrikaanse olifanten en lama’s in Tiergarten Schönbrunn te zien.

Meer info: www.zoovienna.at

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.