Dark Mode On / Off

Ballet ook voor 50-plusser

ballet ook voor volwassenen

Balletscholen bieden ook lessen aan voor volwassenen

Algemeen wordt aangenomen dat klassiek ballet alleen toegankelijk is voor jonge meisjes. Toch zijn er steeds meer balletscholen die ook cursussen klassiek ballet aanbieden aan volwassenen, zonder leeftijdsgrens. Misschien heb je vroeger op balletles gezeten en zou je dat graag opnieuw gaan doen of mogelijk dat je er altijd aan gedacht hebt maar nog nooit hebt gedaan. Dan is het misschien juist nu de tijd om door te pakken en je op te geven.

Een beetje muzikaal zijn en zin hebben aan bewegen zijn eigenlijk de voornaamste eisen. Klassiek ballet is een goed alternatief voor sport, en het is goed voor de spieren, deze worden langer, sterker en soepeler. Oefeningen die veelvuldig worden gedaan tijdens een balletles zijn onder meer sierlijk en expressief bewegen, houdingverbetering en o.a. grondoefeningen. Belangrijkste is misschien wel het plezier wat je er aan kunt beleven.

Heb je verder geen gewrichts- of spierklachten dan kun je zonder een sportkeuring gaan deelnemen. Heb je last van de enkels, knieën of rug vraag dan eerst even aan de huisarts hoe hij erover denkt. Op sommige balletscholen zijn ook speciale ’ mannenklassen’.   Meer info: www.nbdk.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.