Dark Mode On / Off

Beleggen in goud

beleggen in goud

Beleggen | Geld behoudt zijn waarde door aankoop van goud.

Je geld beleggen in aandelen blijft altijd een risico met zich meedragen. Stel dat de aandelenmarkt instort of wederom een inflatie toeslaat, dan is het aannemelijk dat je een flink verlies kunt lijden. Van goud weet je zeker dat het zijn waarde behoudt. Nadeel is wel dat je hierover geen dividend of rente ontvangt.

Er bestaat wel de mogelijkheid om aandelen te kopen van beleggingsfondsen die zich voor een deel richten op de goudmijnsector. Dan is er wel een kans op enig rendement.

Goudstaafjes zijn te koop bij verschillende banken en in vrijwel elk gewenst gewicht van 1 gram tot 1 kilo. De prijs van goud verschilt haast van minuut tot minuut dus laat je goed voorlichten op het moment van aanschaf.

Op steeds meer plekken in de wereld verschijnen ook ‘goudautomaten’. Na het invoeren van een creditcard of een bedrag aan contanten heb je gelijk de beschikking over een waardevol souvenir.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen