Dark Mode On / Off

Belevingsroute NP De Hoge Veluwe

Belevingsroute in NP De Hoge Veluwe

Belevingsroute in NP De Hoge Veluwe prikkelt de zintuigen

Het Nationale Park De Hoge Veluwe opende afgelopen zaterdag 5 oktober tijdens de Wandeldag de nieuwe Belevingsroute. De wandeling van ruim een kilometer is speciaal ontworpen om de zintuigen te prikkelen en is toegankelijk voor iedereen, jong, oud, groot, klein, met of zonder beperking.

Meerdere partijen zijn betrokken geweest bij het tot stand komen van de Belevingsroute, waaronder het Revalidatiefonds en Fonds verstandelijk gehandicapten. Honderden deelnemers aan de Hoge Veluwe Wandeldag waren getuige van de feestelijke onthulling. Vervolgens wandelden zij samen de route van ruim een kilometer en werden zij onderweg zintuiglijk verrast door onder andere een bomenhuis, vogelkooi, klankboom en zoemsteen.

Tijdens het Wandelfeest van het Revalidatiefonds en Fonds verstandelijk gehandicapten op Papendal eerder dit jaar, is een bedrag opgehaald voor deze route. Daarnaast doneerde Arcadis drie kunstwerken voor langs de route die op originele wijze uitnodigen de natuur op een andere manier te ervaren. Voor de aanleg is ook samengewerkt met zorginstelling ’s Heeren Loo.

Begeleiders van mensen met een beperking zijn vrijgesteld van entree tot het Park

Aanbevolen artikelen