Dark Mode On / Off

Bespaartest: Met gemak de energierekening omlaag

energierekening omlaag

Energiebesparing | Enkele maatregelen leveren al flinke besparing op.

Het lijkt moeilijker dan het is. Toch valt er flink wat te besparen op de energierekening. Het Nibud en de voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal hebben gezamenlijk de Bespaartest ontwikkeld. De Bespaartest geeft veel handige en practische adviezen waarmee consumenten hun energierekening al direct mee omlaag kunnen krijgen.

Besparen zonder veel te investeren

Energiekosten zijn voor veel huishoudens een maandelijks terugkomend probleem. In veel gevallen slokt het een aardig deel van het inkomen op. Door hierop te besparen kan het inkomen al snel enkele tientallen of zelfs honderden euro’s per jaar gaan stijgen. Het is dus zeker de moeite waard om het energieverbruik is goed onder de loep te nemen.

Tips van de Bespaartest

Wie de Bespaartest doorloopt kan middels cartoons een checklist samenstellen van de tips die hij wil opvolgen. Er staat duidelijk beschreven op welke wijze men de tips kan uitvoeren om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen. Er worden geen grote investeringen verwacht om de nodige besparingen te kunnen verkrijgen.

Bespaartest, print em uit

De Bespaartest is een handig hulpmiddel voor alle consumenten. Print de test uit en geef hem door aan familie en vrienden. Als energiebesparing zo eenvoudig is dan willen ook zij, vast graag kennis maken met deze handige tips op de website: www.bespaartips.nl

Bron: Nibud & MilieuCentraal

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen