Dark Mode On / Off

Een erfenis aanvaarden

AOW naar het buitenland

Een erfenis ‘kan’ in sommige gevallen ook nadelig voor je zijn. Wanneer je vermoedt dat de erflater veel schulden open heeft staan aanvaard dan niet gelijk de erfenis. Bestaat er een vermoeden dat de schulden hoger zijn dan de bezittingen, dan is het beter om de erfenis ‘beneficiair‘ te aanvaarden.

Je wordt dan nooit aansprakelijk gesteld voor eventuele schulden. Om de erfenis ‘beneficiair’ moeten er wel kosten worden voldaan. Voordat je over gaat tot het wel of niet aanvaarden van een erfenis, ga dan eerst goed na of er schulden zijn en hoe hoog deze zijn in verhouding tot de bezittingen.

Bron: De Telegraaf

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.