Dark Mode On / Off

Bier voor de botten, wijn voor het hart

Bier en wijn | tegen botontkalking en goed voor het hart

Bier en wijn | tegen botontkalking en goed voor het hart.

Een oud gezegde maar met een kern van waarheid?

Het best voor hart en bloedvaten is, zo wordt gezegd, rode wijn. Maar wil je osteoporose (botontkalking) voorkomen drink dan bier.

Niet Calcium maar Silicium biedt de beste bescherming tegen osteoporose. Silicium zou de aanmaak van botweefsel stimuleren, terwijl calcium alleen de afbraak tegengaat. Dit is gebleken uit proefdieronderzoek.

Silicium zit niet alleen in fruit (bananen) en graanproducten (brood, ontbijtgranen), maar ook in bier!

Juist in die vorm wordt het ’t best in het bloed opgenomen. De alcohol in het bier beschermt ook tegen osteoporose, het gaat de afbraak van het hormoon oestrogeen tegen, belangrijk voor de opbouw van bot.

Natuurlijk ook hier weer, alles met mate!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen