Dark Mode On / Off

Chocola voorkomt dichtslibben aderen

Chocola voorkomt dichtslibben aderen

Chocola, niet slecht maar….. bevat wel suiker en vet

Bij toeval hebben Amerikaanse onderzoekers ontdekt dat het eten van chocola het dichtslibben van de aderen voorkomt. Tijdens een onderzoek onder meer dan 100 chocolaverslaafden, die een dieet moesten volgen, bleek dat sommigen van hen dat wel erg moeilijk vonden en stiekem toch chocola hadden genomen.

Men was bezig met een onderzoek naar het effect van de pijnstiller aspirine op bloedplaatjes. De deelnemers mochten niet roken, geen koffie en wijn en ook geen chocola. Doordat enkele van de deelnemers toch chocola hadden genomen kwam men er achter dat chocola net als aspirine er voor zorgt dat het bloed minder makkelijk stolt.

Toch werkt aspirine beter als bloedverdunner en bovendien bevat chocola ook vet en suiker die de effecten weer ongedaan maken.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen