Dark Mode On / Off

Kanker, wees er op tijd bij

Kanker, wees er op tijd bij

Kanker | Niet blijven doorlopen met klachten die mogelijk op kanker wijzen.

Het KWF Kankerbestrijding en de Universiteit Maastricht hebben gezamenlijk een onderzoek gehouden waaruit naar voren komt dat mensen te lang wachten met een bezoek aan de huisarts terwijl ze klachten hebben die op kanker kunnen wijzen.

Men raadt mensen aan die om onverklaarbare reden ineens met gewichtsverlies te maken hebben, toch even voor controle naar de huisarts te gaan. Ook wanneer zich plots moedervlekken voordoen of wanneer een moedervlek een verandering laat zien is het verstandig dit even met de huisarts te bespreken. Ook blijkt dat mensen met slikklachten, een blijvende hoest en plasklachten te lang blijven doorlopen met deze klachten.

De campagne ‘Ken de 9 signalen’ geeft weer wanneer het verstandig is om toch een afspraak met de huisarts te maken. Op de website www.kwf.nl is alle informatie te vinden.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.