Dark Mode On / Off

Zien zonder leesbril

Zien zonder leesbril

Senioren hebben binnenkort geen leesbril meer nodig.

Volgens Steven Koopmans van de Rijksuniversiteit Groningen hebben senioren binnenkort geen leesbril meer nodig. Omdat de lens in het oog in de loop der jaren minder elastisch is geworden, krijgen veel mensen van middelbare leeftijd problemen met lezen.

Koopmans heeft onderzoek verricht naar de vervanging van dit onelastische materiaal in de lens voor een kunstmatige, op siliconen gebaseerde stof. Deze kan in de lens worden ingespoten. Na de operatie wordt het gat in de lens afgedicht met een door hem ontwikkeld ’ plugje’  dat er voor zorgt dat de ingespoten vloeistof niet weglekt.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen