Dark Mode On / Off

Boxtel – Oertijdmuseum

Het Oertijdmuseum Boxtel is het grootste geologisch museum van Nederland.

De expositieruimten van meer dan 1.000 vierkante meter zijn gevuld met bijzondere vondsten. U wandelt er langs oeroude landschappen, onder het grootste potvisskelet van Nederland, en maakt kennis met één van de oudste mensen: “Lucy”.

In de zomer van 2007 is de dinosaurus-parade geopend met veel verschillende dinosaurussen. Toppers van deze expositie zijn skeletten van een Brachiosaurus (23 meter lang, 12 meter hoog), Diplodocus, Carnotaurus, Tarbosaurus, Stegosaurus en Chasmosaurus. Verder zijn er fossiele dinosauruseieren, klauwen, tanden, pootafdrukken en zelfs drollen te zien.

Speurtochten voor alle leeftijden met als prijs een fossiele haaientand of edelsteentje maken een bezoek voor de jeugd extra aantrekkelijk. Ieder uur wordt er voor bezoekers een oertijdfilm gedraaid.

Meer info: www.oertijdmuseum.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.