Dark Mode On / Off

Brandwonden door thee

Brandwonden door thee

De Nederlandse Brandwondenstichting waarschuwt ouders!!

Jaarlijks komen ongeveer 1.400 zuigelingen terecht op de afdelingen voor spoedeisende hulp. De stichting wijst ouders en grootouders er op dat ze goed moeten beseffen hoe catastrofaal een ongeval met gloeiend hete thee bij een kind kan uitpakken. Vaak moeten er meerdere operaties worden uitgevoerd en zijn er blijvende littekens.

Het gevaar zit in de kleine dagelijkse bezigheden. Het drinken van een kopje thee is 550 keer per jaar de oorzaak van een ernstig ongeval. Kleine kinderen hebben een dunnere huid die veel minder warmte kan hebben dan een volwassen huid.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.