Dark Mode On / Off

Te schoon is ook niet gezond

Te schoon is ook niet gezond

Enkele bacteriën nuttig voor immuunsysteem

Ben je net klaar met de voorjaarsschoonmaak en hoor je dat te schoon ook weer niet goed is. Toch plaatste de Britse The Sunday Times een artikel naar aanleiding van een onderzoek door de Universiteit van Bristol. Hieruit blijkt dat in stof en tuinaarde een bacterie voorkomt (Micobacterium Vaccae) , die juist goed voor je is. Je voelt je er beter door. Volgens de onderzoekers werkt het net zo op onze hersenen als een antidepressivum.

Het immuunsysteem van ons lichaam wordt gestimuleerd en de productie van serontine neemt toe.

Uit eerdere studies is al vast komen te staan dat kinderen in een té hygiënische omgeving, daar later veel nadelen van ondervinden. Wie op jonge leeftijd is blootgesteld aan microben, ontwikkeld een beter immuunsysteem.

Volgens de onderzoekers is een goed immuunsysteem ook goed voor de hersenen.

Bron: Nursing

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen