Dark Mode On / Off

Brede Duinen route loopt door duingebied bij Bergen

De mooiste fietsroute van Nederland

De mooiste fietsroute van Nederland loopt door het duingebied bij Bergen en Schoorl.

De Brede Duinen-route is een fietsroute die je zeker een keer gefietst moet hebben. De lezers van de ANWB Kampioen hebben de Brede Duinen route verkozen tot de mooiste fietsroute van Nederland.

Al fietsend zul je ervaren dat deze titel niet uit de lucht is komen vallen. De route biedt een combinatie van duin, bos, polder en leuke plaatsen als Alkmaar en Bergen. Het duingebied bij Bergen en Schoorl is zon 5 kilometer breed en kent duintoppen van 54 m hoog!

De route is bewegwijzerd en ongeveer 42 kilometer lang. Bij het verlaten van het duingebied kom je uit bij de Hondsbosche Zeewering; de dijk die het achterland beschermd tegen de Noordzee. Direct achter de dijk ligt vogelreservaat De Putten.

In dorpjes als Groet, Camperduin, Schoorl en Bergen kun je even lekker bijkomen op een terrasje.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen