Dark Mode On / Off

Camoufleren en verwijderen van pigmentvlekken

Ouderdomsvlekjes behandelen | lees alles over het voorkomen, camoufleren en verwijderen van pigmentvlekken in het gezicht en op de handen.

Oudere mensen krijgen vaak last van pigmentvlekken, meest in het gezicht en op de handen. Vanwege de kleur worden ze ook wel levervlekjes genoemd. Toch heeft het niets met een slecht werkende lever te maken. Ze ontstaan door zonlicht en de leeftijd en de hormonen spelen een belangrijke rol bij het ontstaan ervan. Veel mensen storen zich erg aan de ouderdomsvlekjes, met name als de pigmentvlekken in het gezicht voorkomen, omdat men van mening is dat men er dan ook “oud” uit ziet.

Je kunt ouderdomsvlekjes verbergen door er een goede make-up op te doen, dan vallen ze veel minder op. Er zijn ook blekende crèmes op de markt bv. ROC Soya Unify maar reken er niet op dat je snel resultaat kunt verwachten. Wees er voorzichtig mee want je loopt ook de kans dat de huid een overreactie te zien geeft.

Blijvend verlost worden van de pigmentvlekken kan middels het aanstippen met vloeibare stikstof of met lasertherapie. Het weglaseren middels de robijnlaser is vrij kostbaar maar geeft vrijwel altijd een goed resultaat hoewel in alle gevallen de vlekjes kunnen terugkeren. Ga voor goed advies eerst eens naar een schoonheidsspecialiste.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen