Dark Mode On / Off

Moestuin – gezond, ontspannend en voordelig

Inrichten moestuin vergt wel enige investering

Het wordt steeds drukker in de tuintjes, vaak net aan de rand van de stad. Menig tuinier die een stukje grond heeft, begint daar zijn eigen groente te verbouwen. En wie graag een stukje grond wil, komt erachter dat deze hobby erg populair is geworden. De meeste steden hebben inmiddels wachtlijsten aangelegd. Een moestuintje kent eigenlijk alleen maar voordelen. Je hebt geen tijd om je te vervelen want een tuin vergt het nodige onderhoud. Groente uit eigen tuin is altijd gezond. En je eigen groente verbouwen is ook aanmerkelijk voordeliger dan de groente uit de supermarkt.

Om de moestuin in te richten is in eerste instantie zeker een investering nodig. Nadat de grond klaar is gemaakt en de tijd van zaaien begint, moeten er toch  allerlei planten en zaden worden aangeschaft. Met het nodige gereedschap erbij zal dit ongeveer een kleine € 200,= bedragen. Dit bedrag heb je snel weer terugverdiend wanneer je je eigen sla, kool, courgette, radijs of waterkers gaat oogsten. Bedenk wel dat een goede oogst alleen mogelijk is dankzij een juiste voorbereiding, onderhoud, besproeien en door onkruid te wieden. Natuurlijk heeft ook het weer een grote invloed op een wel, of geen goede oogst.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.