Dark Mode On / Off

Controleer of brandverzekering in orde is

Wanneer brand te wijten is aan onoplettendheid loop je de kans dat geen vergoeding wordt uitgekeerd door brandverzekering

De meeste branden vinden plaats in de wintermaanden. Een kleine binnenbrand of nog erger, brand waarbij het huis met inboedel verloren gaat. Het is van groot belang te zorgen dat de brandverzekering in orde is, want als je te laag verzekerd bent kan dat in geval van schade veel geld kosten. Let niet alleen op de hoogte van de premie maar kijk ook vooral naar de voorwaarden. Het is goed mogelijk dat in de voorwaarden vermeld staat,  dat een verzekeraar niet uitkeert indien de brand is ontstaan door eigen onoplettendheid.

De basis van een brand- of opstalverzekering is het verzekerd bedrag. Als een woning geheel is afgebrand kijkt men naar de herbouwwaarde. Is de herbouwwaarde hoger dan het verzekerd bedrag, dan ben je onderverzekerd en krijg je maar een deel van de geleden schade uitgekeerd. Om het verzekerd bedrag van een opstalverzekering uit te rekenen hebben verzekeraars een hulpmiddel ontwikkeld, de herbouwwaardemeter. Deze is onder andere te vinden op de website van de Vereniging Eigen Huis.

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van alle panden in ons land onderverzekerd is. Het is ook verstandig om zowel de opstal als de inboedelverzekering bij dezelfde verzekeraar onder te brengen. Dit voorkomt dat je na een schadegeval van de ene naar de andere verzekeraar wordt gestuurd.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.