Dark Mode On / Off

Een mooi wit gebit

Een wit gebit | Wie wil nu niet zo’n oogverblindende sneeuwwitte lach.

De kleur van  tanden verschilt van persoon tot persoon. Dat komt door het tandbeen,dat is bij de een wat witter en bij de ander wat geler. Gele tanden hebben wel een voordeel, ze zijn namelijk sterker dan witte.

Naarmate je ouder wordt, word je gebit geler. De zenuw die in de tanden zit, trekt zich in de loop der jaren wat terug en zet daarbij nieuw tandbeen af aan de binnenkant van de tand waardoor de tanden geler worden.

De natuurlijke kleur van tanden wordt beïnvloed door wat je eet en drinkt. Koffie, thee, rode wijn etc. verkleuren je tanden. Ook roken geeft een lelijke aanslag. Deze aanslag kan door de tandarts of mondhygiëniste worden verwijderd. Een deel van deze verkleuring dringt dieper in je tanden door en verdwijnt helaas niet.

Ook kan de verkleuring in de tand zelf zitten. Als de binnenkant van een tand afsterft, kan de tand een blauwe of geelgrijze kleur krijgen.

Er zijn allerlei middeltjes om tanden witter te maken zgn whiteners wees hier voorzichtig mee ze bevatten vaak agressieve schuurmiddelen waardoor je gebit juist poreuzer wordt en sneller verkleurt.

Onze verre voorouders hadden zo hun eigen middeltjes, zij gebruikten urine om de tanden witter te maken!!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.